Over de Coach

Jaco Offermans

Ik ben groepsleerkracht op basisschool De Schakel in Nieuw Lekkerland. Naast mijn werk als leerkracht, zet ik me ook in als coach voor leerkrachten en als studieloopbaanbegeleider voor pabostudenten van Hogeschool De Driestar.

Vanaf 1990 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan als groepsleerkracht van groep 3 tot en met groep 8. In 2002 heb ik me laten scholen tot coach en schoolopleider. Deze tweejarige opleiding heb ik gevolgd bij Driestar Hogeschool. Vanaf die tijd heb ik me via cursussen verder verdiept in het coachen. Van 2012 tot en met 2014 heb ik scholing gevolgd bij Korthagen Opleidingen in Krachtgericht coachen, Zijnsgericht Coachen en 'De Reis van de Held'. In mei 2016 heb ik een tweejarige opleiding afgerond bij Driestar-educatief voor video-interactiebegeleiding (Beeldcoaching).

Mijn coachingsstijl is gebaseerd op kracht- en zijnsgericht coachen, waarbij kernreflectie een belangrijke rol speelt. Door het stellen van vragen zal ik je een spiegel voor houden. Jouw leervragen zijn het uigangspunt van de gesprekken.


Het onderstaande filmpje geeft een beeld van Jaco's werkzaamheden op het gebied van lerarencoaching. Het filmpje is afkomstig van de website Leraar24.nl.